Baggrund

Viking Horror

Formål
Festivallens formål er at fremme formidlingen af god kunst og kunsthåndværk, inspireret af historie, norrøn og andre kulturers religions forståelse, fortællinger og myter.
F.eks. kan ‘den sene vikingetids kunst overordnet beskrives som en raffineret leg med linjer og symbolsprog knyttet til religiøse forestillinger. Farvelægning har været en integreret del af fremstillingen og har haft stor betydning for udtrykket’, ifølge arkæologen Lise Gjedssø Bertelsen.

Viking Portrait
Viking Portrait

Interest in our early history and religious beliefs has been growing in recent years. Viking museums, festivals and the Norse Aesir faith have been rediscovered, and their importance is being reinterpreted.

The Mythological ART Festival has been born from the same spirit of curiosity, drawing on a period of Nordic prosperity, adventure and courage, and taking inspiration from other cultures.

 

Baggrund
Interessen for vores tidlige historie er voksende i disse år. Mange mennesker ‘går i dag til viking’, som man tidligere gik til spejder. Vikingetidsmusseer, Vikingetidsfestivaller og Norrøn Ase tro, er blevet genopdaget og dens betydning er under ny fortolkning.

Mytologisk ART Festival er udsprunget af den samme nysgerrige dragen mod en tidsperiode med velstand, eventyrlyst og mod til, at lade sig inspirere af andre kulturer.